Girls Rock camp -konferenssi

Heinä-elokuun vaihteessa Malmön lähellä Östra Grevien pikkukylässä järjestettiin Girls Rock Camp Alliancen Euroopan konferenssi. Konferenssin järjesti Ruotsin Popkollo, joka siis järjestää bändileirejä tytöille ja transnuorille ympäri Ruotsia. Meitä lähti Suomesta kolme edustajaa paikalle: minä eli Peps, Jemina ja Solja. Osallistujia oli yhteensä kolmisenkymmentä, n.10 eri Euroopan maasta.

Konferenssi kesti keskiviikkoaamusta sunnuntaiaamuun. Päivät oli jaoteltu erilaisiin luentoihin ja ohjelmaa oli aamusta iltayhdeksään asti, tosin pidimme välillä pidempiä taukoja. Päivät ei tuntuneet liian raskailta, koska luentojen aiheet olivat mielenkiintoisia ja monet niistä olivat workshop-tyylisiä, eli tehtiin erilaisia ryhmätehtäviä ja keskusteltiin paljon.

Luentojen aiheina oli mm. miten saada nuoria eri kulttuurisista ja sosiaalisista taustoista osallistumaan leireille, miten ja mistä hankkia rahaa leireille, kuinka tehdä leireistä mahdollisimman mukava ja turvallinen paikka leiriläisille, esimerkkejä Popkollon ”valtarakenteista” jne…
Oli mielenkiintoista ja inspiroivaa kuulla, kuinka vapaaehtoisvoimin alkanut leiritoiminta oli lähtenyt monissa maissa Ruotsin lisäksi hienosti käyntiin, esimerkiksi Islannin Stelpur rokka! ja Saksan Ruby Tuesday.

Yllä olevassa kuvassa meillä oli workshop, jossa jokaisen osallistujan piti kirjoittaa lapuille, miksi on etuoikeutettu ja miksi kokee olevansa ei-etuoikeutettu. Oli huomattavasti helpompaa keksiä syitä, miksi on etuoikeutettu (kuten valkoihoinen, nuori, mahdollisuus opiskeluun jne) kuin syitä, miksi ei ole etuoikeutettu. Melko silmiä avartavaa!

Kaikkien työpajojen aiheet ei olleet niin ”vakavia”. Tässä opeteltiin tekemään zinejä.

Yllä olevat kuvat olivat oheismateriaalina ”naiset musiikin historiassa”-luennolla.

Konferenssin järjestäjät pitivät hyvin huolta siitä, että osallistujat rentoutuvat ja tutustuvat toisiinsa erilaisten leikkien, ryhmätehtävien ja harjoitusten avulla. Tässä meneillään ukulele-esitys!

Kaiken kaikkiaan konferenssi oli mahtava ja informatiivinen elämys ja aiomme hyödyntää oppimiamme asioita myös Girls Rock! Finlandin toiminnassa 🙂

– Peps

Bookmark the permalink.

Kommentit poistettu käytöstä.