Osallistujan kokemuksia leiriltä

Aloitan kertomalla oman tarinani Girl Rock! Finlandin bändileireiltä.

Taisi olla 2013 kun ensimmäisen kerran osallistuin leirille. Se oli myös ensimmäinen Suomessa järjestetty leiri ja se järjestettiin Harjun nuorisotalolla Helsingissä. Kesto oli 2-3 päivää. Osallistuin myös 2014 ja 2015 leireille, joista jälkimmäinen oli Arabian nuorisotalolla, sekin Helsingissä.

Yöt vietettiin omissa kodeissa (tai kaverin luona, niin kuin eräs hieman kauempaa tullut leiriläinen teki). Kesän 2014 leirillä tutustuin tuleviin bändikavereihini – siis niihin joiden kanssa perustin bändin leirien ulkopuolella.

Mitä GR!F:n bändileireillä sitten tapahtuu? Ensimmäisenä päivänä on tutustumisjuttuja, ja päivän lopussa ohjaajat muodostavat bändit musiikkityylin ja fanituksen kohteiden avulla, jotka on kerätty kyselylomakkeella (3-4 henkilöä/bändi).

Muina päivinä erilaisten pajojen lisäksi vietetään aikaa bändin kesken treeniksellä treenaillen ja ideoiden bändin omaa biisiä, joka sitten esitetään viimeisenä iltana loppukonsertissa yleisölle, joka koostuu leiriläisten kutsumista vieraista ja leirin tyypeistä. Leirin kesto on noin 3-5 päivää, eikä tarvitse olla aiempaa soittokokemusta.

Leiribändien nimet ovat hauskoja ja mielikuvituksekkaita, sillä leiriläiset saavat itse keksiä nimet bändeilleen. Itse olin bändeissä, joiden nimet olivat: Like I Do, Helvetin Paskat VIHAnnekset ja London Girls.

Leirit on tarkoitettu tytöille, naisille ja niille jotka eivät koe sukupuolijaottelua omakseen. Niillä on hyvä yhteishenki ja meno on rock! Suosittelen kaikille, joita vähänkään kiinnostaa soittaminen ja bändileirit.

Teksti: Mimmi Väkinen

Bookmark the permalink.

Kommentit poistettu käytöstä.