Queer-feministinen toimintapäivä Oranssilla 22.6.2015

Girls Rock! Finland oli järjestämässä toimintapäivää Oranssin tiloissa Suvilahdessa yhdessä Oranssi ry:n, Utopia Helsingin ja Mustikka-kustantamon kanssa Helsingin Pride-viikon ensimmäisenä päivänä.

Hulinat käynnistyivät jo aamupäivällä, ja pikkuhiljaa asvalttipihan läpi alkoikin valua uteliaita ihmisiä. Oranssin tiloja koristi hieno pinkki ”red carpet” ja tunnelma tuntui olevan lämmin ja innostava. Alkuun ihmiset kerääntyivät kankaanpainantapisteelle, missä sai tehdä oman mielensä mukaan sapluunoita ja painaa kankaalle sekä zinen askartelupisteelle ideoimaan. Iltapäivän aikana järjestettiin Mustikka-kustantamon Rakkauden Vapautusrintama-työpaja, jonka nimi ehkä puhuu puolestaan, sekä suosittu Suostumus ja rajat -työpaja. Tarkempaa tietoa näistä työpajoista, ja niitten järjestäjistä, saat esimerkiksi tapahtuman facebook-sivuilta https://www.facebook.com/events/709074199202926/

Myöhemmin Oranssin henkilökunta järjesti takapihallaan lettukestit, joissa oli tarjolla myös itsetehtyä inkiväärijuomaa, ja grillaustakin taidettiin harrastaa. Aurinko paistoi ihanasti, ja väsähtäneille oli tarjolla Oranssin backstagelle viritetty viihtyisä maja-nurkkaus, jossa oli hyvä levähtää kesken toiminnan.

Seuraavaksi oli vuorossa päivän ehkä jännittävin osuus niin esiintyjille kuin yleisöllekin, jossa lava oli vapaa kaikenlaisille esityksille! ”Open stage/mic”-osuudessa kuultiin mm. vaikuttavia runoja, toimivaa stand up:ia, upea kahden naisen kitara- ja lauluesitys sekä riemastuttava improesitys, johon liittyi vahvasti hillo.

Päivän lopuksi koitti Danceoke-työpaja energisimmille, eli tanssimista musiikkivideoiden tahtiin. Tyyli oli kuitenkin vapaa niin kuin päivän henkeen kuuluikin.

Kuvat: Merja Arramo

 

Bookmark the permalink.

Kommentit poistettu käytöstä.