Info

GR!F:n tarkoituksena on tukea niiden ihmisten musiikki- ja bänditoimintaa, joiden on sukupuolensa tai yhteiskunnallisen taustansa takia vaikeampaa päästä musiikkiharrastuksen pariin tai löytää bändikavereita.

Bändi- ja musiikkikulttuuri on usein varsin sukupuolittunutta, eikä se tarjoa tasapuolisesti kaikille ihmisille mahdollisuutta kokeilla erilaisia instrumentteja ja rooleja. Pyrimme toiminnallamme murtamaan musiikin perinteisiä roolituksia tasa-arvoisemman musiikkimaailman puolesta ja haluamme rohkaista musiikkimaailmassa usein vähemmistöasemassa olevia ihmisiä opettelemaan musiikin tekemistä sekä tukemaan heitä uskomaan itseensä ja omiin taiteellisiin kykyihinsä.

Haluamme luoda tytöille, naisille, trans*, sukupuoleltaan moninaisille ja ei-binääreille ihmisille tilaa musiikkimaailmaan tarjoamalla heille kannustavan ilmapiirin tehdä musiikkia ja yhdessä tekemisen mahdollisuuksia. Toimintamme on myös vähävaraisten ulottuvilla: tarjoamme käyttöön soittimet, vahvistimet ja pidämme leirien osallistumismaksut matalina. Järjestämme myös maksutonta matalan kynnyksen toimintaa erilaisten työpajojen muodossa.

GR!F on järjestänyt vuosina 2013-2018 yhdeksän bändileiriä. Toimintamme on pääasiassa keskittynyt pääkaupunkiseudulle, mutta Helsingin lisäksi nuorten leirejä on järjestetty myös Turussa ja Kouvolassa. Vuonna 2016 laajensimme leiritoimintamme nuorten leirien lisäksi myös yläikärajattomaan aikuisten leiriin, joka kulki vuosina 2016-2018 nimellä Madame Camp.

Bändileiritoiminnan lisäksi järjestämme myös satunnaisesti erilaisia työpajoja, tapahtumapäiviä ja keikkailtoja. Vuoden 2019 alussa hankimme Helsingin Roihupellosta oman toimiston ja treenistilan, jonka pääasiallinen tarkoitus on tukea bändileireillä syntyvien bändien jatkuvuutta. Myös treeniksellä tarjoamme käyttöön kaikki bändisoittamiseen tarvittavat soittimet, jotta kynnys jatkaa soittamista olisi mahdollisimman matala.

Vuonna 2019 käynnistyi Oranssi ry:n luotsaama FunNet-hanke, jossa olemme mukana tarjoamalla 13-28 -vuotiaille tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille maksutonta soitonopetusta Helsingissä Arabian nuorisotalolla. FunNet-hankkeeseen kuuluu säännöllisten harrastuskertojen lisäksi myös hankkeen kohderyhmälle avoimet muutamia kertoja vuodessa Oranssin tiloissa Suvilahdessa järjestettävät Fun Day -harrastuspäivät, joissa olemme mukana pitämässä soittamistyöpajaa.

 

Tyttöjen rokkileiritoiminta perustuu rock- ja popmusiikin vaihtoehtokulttuurien aktivismiin ja tee-se-itse-kulttuuriin. Tyttöjen rokkileirit ovat saaneet alkunsa Yhdysvalloissa 2000-luvun alussa ja levinneet sieltä ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Girls Rock! Finland on osa maailmanlaajuista Girls Rock Camp Alliancea.

Suomessa olemme aktiivisesti laajentaneet  kohderyhmämme nuorista tytöistä kattamaan kaikki musiikkikentällä vähemmistöön jäävät ihmiset ottaen huomioon sukupuolen moninaisuuden sekä ikärajattomuuden silloin kun se ei ole perusteltua. Toiminnassamme avainasemassa on matalan kynnyksen toiminta, sukupuolisensitiivisyys ja turvallinen ilmapiiri olla oma itsensä, uskaltaa ja kokeilla!

Kommentit poistettu käytöstä.