Leiritoiminta

GR!F:n ydintoimintaa on musiikkileirien järjestäminen. Olemme järjestäneet vuosina 2013-2018 yhdeksän bändileiriä. Vuonna 2019 konseptiimme kuuluu perinteisen yli 25-vuotiaille suunnatun bändileirin lisäksi nuorten räppileiri yhteistyössä Mimmit räppää:n kanssa sekä olemme mukana Sound Collective of Finlandissa, joka järjestää kaksikielisiä viikonloppuleirejä eri teemoilla pitkin vuotta.

Leireillä osallistujilta ei vaadita mitään aikaisempaa kokemusta tai osaamista musiikista, soittamisesta tai esiintymisestä. Bändileirin alussa osallistujat kokeilevat aluksi erilaisia soittimia, oppivat niiden perusteita ja tunnustelevat, mitä instrumenttia tekisi mieli soittaa. Sen jälkeen ohjaajat jakavat leiriläiset bändeihin sen perusteella, minkä tyylistä musiikkia he haluavat tehdä ja millä instrumentilla. Bändeissä leiriläiset alkavat tehdä omia kappaleita: he kehittelevät sointukiertoja, kirjoittavat sanoituksia ja opettelevat soittamaan yhdessä. Kyse on siis teknisen ja luovan toiminnan lisäksi tiimityöskentelystä, yhteisöllisyydestä ja yhteenkuuluvuudesta. Koko leirin ajan bändien mukana on auttamassa omat bändikohtaiset ohjaajat eli bändikoutsit. Leiri huipentuu loppukonserttiin, jossa bändit nousevat lavalle esittämään leirin aikana tekemänsä kappaleen muille leiriläisille, perheenjäsenille ja kavereille.

Bänditreenien lisäksi leirillä on erilaisia työpajoja, joissa harjoitellaan bänditoimintaa tukevia taitoja, kuten improvisaatiota, heittäytymistä ja erilaisten persoonallisuuksien huomioon ottamista. Oman mausteensa leiritoimintaan tuovat loppukonserttiin valmistautuminen, fanituotteiden askartelu ja bändikuvien ottaminen.

Leireillä ohjaajat eivät vain opeta, vaan ovat myös läsnä sitä varten, että leiriläiset voivat jakaa leiriin, musiikkiin ja muuhunkin elämään liittyviä tuntemuksiaan.

Kommentit poistettu käytöstä.