Leiritoiminta

Bändileirillä osallistujat kokeilevat aluksi erilaisia soittimia, oppivat niiden perusteita ja tunnustelevat, mitä instrumenttia tekisi mieli soittaa. Sen jälkeen ohjaajat jakavat leiriläiset bändeihin sen perusteella, minkä tyylistä musiikkia, millä instrumentilla ja kenen kanssa he haluavat tehdä. Bändeissä leiriläiset alkavat tehdä omia kappaleita: he kehittelevät sointukiertoja, kirjoittavat sanoituksia ja opettelevat soittamaan yhdessä. Kyse on siis teknisen ja luovan toiminnan lisäksi tiimityöskentelystä, yhteisöllisyydestä ja yhteenkuuluvuudesta. Leiri huipentuu loppukonserttiin, jossa bändit nousevat lavalle esittämään leirin aikana tekemänsä kappaleen muille leiriläisille, perheenjäsenille ja kavereille.

Bänditreenien lisäksi leirillä on työpajoja, joissa harjoitellaan bänditoimintaa tukevia taitoja, kuten improvisaatiota, heittäytymistä ja erilaisten persoonallisuuksien huomioon ottamista. Oman mausteensa leiritoimintaan tuovat loppukonserttiin valmistautuminen, fanituotteiden askartelu ja bändikuvien ottaminen.

Perusrungoltaan leirit noudattavat yleisten nuorten leirien kaavaa: leirien alussa tutustutaan toisiin ja sovitaan yhdessä leirin säännöt. Ohjaajat eivät vain opeta, vaan ovat myös läsnä sitä varten, että leiriläiset voivat jakaa leiriin, musiikkiin ja muuhunkin elämään liittyviä tuntemuksiaan.

Kommentit poistettu käytöstä.