Girls Rock! Finland mukana MEME-projektissa

Girls Rock! Finland osallistuu Euroopan Unionin rahoittamaan projektiin Introducing Music Empowerment Mobility Exchange (MEME), jonka kautta nuoret ja nuoret aikuiset pääsevät tekemään musiikkia yhdessä. 

Projekti tuo yhteen yli 110 ihmistä kymmenessä eri maassa. Leirien ja muiden tapaamisten aikana soitetaan yhdessä, muodostetaan bändejä, vaihdetaan kokemuksia yhteisöllisestä toiminnasta ja tehdään yhdessä mediavaikuttamista. 

MEME-projektiin kuuluu suunnittelutapaaminen Berliinissä kesäkuussa, nuorten leiri Berliinissä heinäkuussa sekä seminaari ja verkostoitumistapaaminen Belgradissa syyskuussa. Uusi ja kunnianhimoinen yhteistyö edistää tasa-arvoa ja taistelee syrjintää vastaan. Toimintaa ohjaa intersektionaalisuus ja syrjinnän vastustaminen, sekä voimaantuminen musiikin ja luovuuden kautta. 

Girls Rock! Finlandin kautta leireille lähtee sekä ohjaajia että leiriläisiä.

MEME kestää yhteensä seitsemän kuukauden ajan, ja sitä rahoittaa Erasmus plus -ohjelma. Projektlle myönnettiin yhteensä 110 000 €! Projektia johtaa Islannin Stelpur Rokka -yhdistys yhteistyössä Saksan Ruby Tuesday -yhdistyksen ja OPA/Femix -yhdistyksen kanssa Serbiasta. Muut mukana olevat yhdistykset ovat Fundacja Pozytywnych Zmian Puolasta, Girls Rock Dublin Irlannista, Girls Rock London Iso-Britanniasta, JM / LOUD Norjasta, Pink Noise Itävallasta, Popkollo Ruotsista and Stowarzyszenie Kobieca Transsmisja Puolasta. 

Kaikki järjestöt ovat inspiroituneet tyttöjen rokkileiriperinteestä, johon kuuluu musiikki- ja taideleirien järjestäminen tytöille ja kaikille jotka eivät tunne sukupuolijaottelua omakseen. Leireillä opitaan soittamaan eri soittimia, perustetaan bändejä, tehdään biisejä ja järjestetään loppukonsertti. Järjestöt kuuluvat kansainväliseen  Girls Rock Camp Alliance -kattojärjestöön.

MEME -projektin johtajat ovat 

Auður Viðarsdóttir, Stelpur Rokka!, Islanti

”Taiteellisen ja sosiaalisen vaihdon ja yhteistyön mahdollistaminen Euroopan rajojen yli on erityisen tärkeää, kun pyrimme muuttamaan musiikkikenttää ja yhteiskuntaa. Haluamme luoda mahdollisuuksia osallistua tytöille ja kaikille jotka eivät tunne sukupuolijaottelua omakseen.”

Maebh Murphy, Ruby Tuesday, Saksa

”Odotamme innolla, että pääsemme hostaamaan ensimmäistä MEME rokkileiriä heinäkuussa Berliinissä! Samoin odotamme innolla pääsevämme työskentelemään muiden järjestöjen kanssa, joilla on samankaltaiset tavoitteet nuorten yhteisöllisestä voimaannuttamisesta musiikin, luovuuden ja uusien, ennakkoluulottomien näkökulmien kautta.” 

 

Yhteystiedot: 

Auður Viðarsdóttir (Stelpur Rokka!, Iceland)

audurvid@gmail.com

Skype: audurvidarsdottir

 

Maebh Murphy (Ruby Tuesday e.V., Germany)

maebh@rubytuesdaymusic.de

Mobile Phone: 00 49 157 39578571 Skype: maebhcheasty

Bookmark the permalink.

Kommentit poistettu käytöstä.